UITNODIGING SEMINAR

8 JUNI 2022 | 12:30 -17:30 UUR | LANTARENVENSTER

Waneer: woensdag 8 juni 2022
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam

Digital Twins, je weet wel, dat buzz-woord dat je overal leest. Je kan geen artikel meer lezen of het wordt genoemd. Maar hoe kan je dit toepassen in jouw bedrijf? En wat is het voordeel van deze technologie? Kom er achter op 8 juni tijdens het seminar en maak kennis met vier bedrijven die er dagelijks mee werken. Dan hoor je alles wat je wilt weten en kunt vergeten over digitale tweelingen.

Voor wie: Directeuren, R&D managers en engineers
Partners: Controllab / Bachmann / VSE / MSA-Service
Kosten: € 45,- (inclusief lunch & uitrijkaart, excl. BTW)
Aanmelden: Al meer dan 70 deelnemers hebben zich ingeschreven. Klik hier om je aan te melden. Voor vragen: neem contact op met Anne-Marije Beukers (Controllab), via 085-7731872.

Programma

12:30 – 13:30 uur Lunch + demo markt
13:30 – 13:45 uur Introductie (Gert Jan Huisink)
13.45 – 14:15 uur De machinekamer van de toekomst (Bachmann – Joeri ten Napel & Marin – Jeroen Willemsen)
Marin, het Maritiem Research Instituut Nederland, is één van de grootste instituten ter wereld voor onderzoek naar hydrodynamica en maritieme technologie door middel van simulaties, modeltesten, ware-groottemetingen en training. Jeroen Willemsen , werkzaam als design en test engineer binnen het Marin, schetst aan de hand van een aantal voorbeelden op welke schaal digitale tweelingen worden toegepast door het kennisinstituut. Daarnaast wordt u meegenomen naar de machinekamer van de toekomst, het Zero Emissions Lab. Tijdens de presentatie wordt er gesproken over (on)mogelijkheden om digitale tweelingen efficiënt toe te passen voor continue veranderende systeem configuraties.
14.15 – 14:45 uur Digitale tweelingen voor inbedrijfstelling en proces optimalisatie (MSA-Service – Machiel ‘t Hoen en Ralf Stam)

Hoe kan historische sensor data je helpen bij het inbedrijfstellen van installaties? Welke voordelen biedt het gebruik van sensor data in het optimaliseren van je productie proces? We nemen je graag mee in de praktijk, kansen en valkuilen van dataverzameling en rapportages en onze ontwikkeling hierin.

14:45 – 15:15 uur Pauze + demo markt
15:15 – 15:45 uur Virtueel testen als veilige speeltuin (VSE – Stefan Lekkerkerker; WBL – Stefan Geerts)

Hoe kun je veilig testen als een klein foutje grote gevolgen heeft? Hoe kun je een test herhalen als de omstandigheden en de omgeving steeds veranderen? Hoe kun je de tijd nodig voor testen inkorten. Met een digitale tweeling natuurlijk. In deze presentatie nemen we u mee met het verhaal wat we hebben gewonnen aan de hand van een praktijk casus en hoe we deze ervaring meenemen in onze nieuwe projecten.

15:45 – 16:15 uur Digitale Tweelingen voor Testen en Training (Controllab – Christian Kleijn)

Hoe kun je digitale tweelingen inzetten als er nog geen machine beschikbaar is of te duur in het gebruik? In deze presentatie laten we zien hoe je uit CAD files, hydraulische en elektrische schema’s, digitale tweelingen kunt genereren die de echte machine zeer nauwkeurig na bootsen. Deze twins kun je gebruiken voor het testen van besturingssoftware of het trainen van operators. Het verhaal wordt toegelicht met een knuckle boom kraan op een OSV ship en een training simulator voor Tata Steel.

16:15 – 16:30 uur Afronding (Gert Jan Huisink)
16:30 – 17:30 uur Borrel + demo markt

Demo Markt

Bezoek een live demonstratie van het data verzamelings- en rapportage platform Multiped. Ervaar hoe het is om sensor data op een interactieve manier tot leven te laten komen en om te zetten naar informatie waarmee je beslissingen kunt nemen!
Op de demomarkt nemen we de werkelijke HIL opstelling mee waarmee de besturing getest en inbedrijf gesteld wordt. Deze opstelling is gekoppeld aan een game simulator die de testers en operators echt het gevoel geeft hoe de besturing gaat werken op de wagen.
Deze spectaculaire training simulator toont het uitzicht van de kraancabine op een Ofshore Supply Vessel. Je kunt plaatsnemen in de stoel van de kraanmachinist en zelf de kraan bedienen. Met drie joysticks kun je lading van het schip naar een wind turbine verplaatsen onder diverse weersomstandigheden.

We laten de kleine uitvoering van deze simulator zien met één scherm voor de toeschouwers, maar een net zo spectaculair uitzicht voor de operator via een VR bril. Je kun plaatsnemen op de operator stoel en via de VR bril een staal fabriek in 3D beleven. Ervaar hoe moeilijk het is om emmers met gesmolten staal veilig op te tillen en te transporteren.